Schachten ontdekt bij Stonehenge :..

Archeologen hebben een brede cirkel van diepe schachten ontdekt rond een oude nederzetting in de buurt van Stonehenge. De ontdekking opent wellicht nieuwe inzichten naar de oorsprong en betekenis van het mysterieuze, prehistorische monument in Engeland, zeggen de onderzoekers.

De stenen cirkel in Stonehenge, waarvan de betekenis ondanks decennia van onderzoek nog onbekend blijft voor wetenschappers, is een van de beroemdste bezienswaardigheden van Groot-Brittannië.

De nieuwe ontdekking, beschreven als „verbazingwekkend” door een team van archeologen van meerdere universiteiten die aan het project hebben deelgenomen, toont een cirkel van schachten met een diameter van 2 kilometer rond de nederzetting Durrington Walls.

Bron

Geplaatst op: 22 juni 2020